Pupcakes

Voor 'mijn' mantrailhondjes had ik iets lekkere meegenomen: pupcakes met topping! Gezond, én heel makkelijk om te maken. 

Nodig voor de cakes: 200 gram boekweitmeel (dit is glutenvrij), 2 eieren, 200 gram kvv (in dit geval hert) en bottenbouillon.

Voor de topping: 3 middelgrote gekookte en afgekoelde aardappelen, kokosmelk (100 ml), leuke koekjes als garnering

Verwarm je oven voor op 170 graden, vermeng het meel met de eieren en de kvv. Voeg bottenbouillon toe naar behoefte. Begin voorzichtig met kleine scheutjes. Is het deeg te droog dan voeg je wat meer bouillon toe. Roer het tot een mooi glad beslag.

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes, je kunt dit met twee lepels doen of met een ijsschep. Bak de pupcakes 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Tijdens het bakken maak je de topping: prak de aardappels en giet er scheutje voor scheutje kokosmelk bij. Pureer het met de staafmixer. Je gaat door tot je een mooi glad (iets stevig) beslag hebt. Schep de topping in een spuitzak en leg dit in de koelkast.

Haal de pupcakes uit de oven en laat ze goed afkoelen, anders smelt je topping. Zijn ze koud genoeg? Spuit dan de topping op de cakes en versier het met bijvoorbeeld bijenpollen, verse kruiden of een leuk koekje.

Een gezonde verwennerij voor tussendoor, of leuk om uit te delen onder hondenvriendjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Comments

  • No comments found