Massagetherapie

Elise Jansen is naast erkend massagetherapeut en Shiatsumasseur voor mensen, ook gediplomeerd kynologisch massagetherapeut en kynologisch Shiatsutherapeut. Daarnaast heeft ze een gedegen opleiding gehad op het gebied van (sport)voeding, inspanningsfysiologie, aromatherapie & fytotherapie. 

Massage is al eeuwenoud, en onze huidige therapeutische massage is een samensmelting van allerlei technieken uit het Oosten en Westen. Het heeft vele voordelen: het helpt zowel lichaam als geest ontspannen, zorgt voor een beter immuunsysteem, verbetert houding en balans, en zorgt voor afvoer van afvalstoffen en stressreductie.

                                                                      

Met sporttechnieken kun je stijve spieren laten ontspannen, spierknopen behandelen, en pijnlijke gewrichten ondersteunen. Met rustige ontspanningstechnieken zorg je dat de hond zich weer prettig in zijn lijf voelt, weer vertrouwen krijgt in handen die hem aanraken (massage is pijndempend), of zorgen dat stresshormonen sneller afvloeien. Shiatsu (acupressuur op basis van TCM - Traditionele Chinese Geneeswijze) is inzetbaar op alle mogelijke gebieden, zowel fysiek als mentaal. Na het boeken van een consult stuur ik per mail een intakeformulier om in te vullen. Aan de hand de antwoorden stel ik een behandelplan op, dit is speciaal op jouw hond aangepast. Behalve massage en acupressuur kan er ook gebruik worden gemaakt van aromatherapie, fytotherapie, of Bach Bloesems.
Ter ondersteuning kan er nog gewerkt worden met Hersenwerk voor Honden, Reiki of balans & coördinatietraining.

                                                                      

Tijdens een massageconsult bekijken we het gangwerk en bewegingspatroon van de hond, we bespreken het (vooraf) ingevulde formulier met de gegevens van je hond, zodat er een goed onderbouwd behandelplan kan worden opgesteld voor eventuele vervolgbehandeling. Er is altijd een keuze mogelijk voor sportmassage, een ontspanningsmassage of een shiatsubehandeling. Een massage kan ter ontspanning zijn, of juist klachtgericht, maar zeker ook preventief. Dat laatste is vooral om blessures te voorkomen, of om senioren in goede conditie te houden.

Voor meer informatie over mijn opleiding en werkervaring klik hier

                                                                                 

Het tarief voor een eerste consult is € 65,- dit is inclusief intake en opstellen van het behandelplan. Vervolgbehandelingen zijn € 35,- per half uur. Mochten er aanvullende middelen worden ingezet (bijvoorbeeld Bach Bloesem, aromatherapie of fytotherapie), dan is dit in de prijs inbegrepen.

Er zijn ook mogelijkheden voor privéles, het tarief hiervoor is € 90,- per uur. Neem hiervoor contact op via info@kynocompleet.nl

Er is op dit moment helaas een cliëntenstop.... 

Diploma's liggen ter inzage in de praktijk, vraag hier gerust om!