Workshops & Lezingen

Kennismaken met Neuswerk
Af en toe staan er korte workshops op de agenda: Kennismaken met Neuswerk. Wat is nou precies neuswerk? Elke hond kan snuffelen, maar met neuswerk laat je de hond heel bewust naar iets zoeken. Dit kan een aangeleerde geur zijn die de hond moet verwijzen (detectie), maar ook het opsporen van een persoon (mantrailen). Ook hersenwerk valt onder neuswerk.

Neuswerk zorgt dat de hond een voldaan gevoel krijgt, het is een mentale uitdaging én het is meteen goed voor het zelfvertrouwen van je viervoeter. Je werkt in je eigen tempo, op het niveau van je hond. Stap voor stap maak je kennis met deze tak van sport om te zien of het iets voor jullie is. Neuswerk is geschikt voor elke hond, jong of oud. Of het nu gaat om een gezonde fitte hond, een sporthond die moet revalideren of een senior die wat minder ter been is...neuswerk is altijd maatwerk!

Bij kennismaken met detectie en mantrailen werken we in kleine groepjes, waarbij steeds één hond aan het speuren is terwijl de andere honden in de auto wachten. Bij workshops kennismaken met hersenwerk zijn de honden wel samen in een ruimte. Wil je een keer meedoen? Hou dan de agenda op deze website in de gaten.

Locatie: Oosteind, of nader te bepalen
Kosten: € 35,- per hond
Tijd: van 10.00 tot 12.30 uur

Baas & Hond, samen Fit & Gezond - cursus
Heb je het gevoel dat je wel iets meer zou kunnen bewegen? Is je energie wat laag, maar je hond wil zó ontzettend graag iets met je doen? Wil je je weer energiek en fit voelen? Dan is er de cursus Baas & Hond, samen Fit & Gezond! Fitness voor jullie samen, actief werken aan een betere conditie, meer energie en een gezonder leven. De lessen worden buiten gegeven, op wisselende locaties. De les bestaat uit fysieke oefeningen, soms met fitnessmateriaal, waarbij je als team aan de slag gaat onder begeleiding van een opgeleide instructeur. Een cursus bestaat steeds uit zes losse lessen, we werken met kleine groepjes waarbij de honden aangelijnd zijn.

Er zijn diverse trajecten: voor beginners, voor gevorderde sporters en voor senioren. Individuele begeleiding is ook beschikbaar, hierbij is binnen sporten mogelijk. Een les duurt gemiddeld 2 uur. Eventueel is er een gecombineerd traject mogelijk met Lifestyle Begeleiding, waarbij we dieper ingaan op gezonde voeding voor jezelf of voor je hond.
Haal meer uit jezelf, en verdiep de band tussen jou en je hond!

Meer informatie volgt binnenkort
Kosten: 6 lessen voor € 175,-
Lifestyle Begeleiding: op aanvraag

Baas & Hond, samen Fit & Gezond - workshop

Heb je het gevoel dat je soms wel iets meer zou kunnen bewegen? Is je energie wat laag, maar je hond wil zó ontzettend graag iets leuks met je doen? Wil je je weer energiek en fit voelen? Doe dan mee met de workshop Baas & Hond, samen Fit & Gezond!

‘Fitness’ voor jullie samen, actief werken aan een betere conditie, meer energie en een gezonder leven. Samen sporten in de buitenlucht, samen lekker in beweging en vooral samen plezier maken. Balansoefeningen worden bij deze workshop afgewisseld met spel & motoriek. Door samen te sporten leer je je hond beter lezen én begrijpen. Je wordt een hecht team, en dit alles op een positieve manier.

Je hoeft geen atleet te zijn of een topconditie te hebben, of ervaring te hebben met balansoefeningen. Ieder baas-hond team werkt op eigen niveau en in eigen tempo. Ook pups en senioren kunnen deelnemen, dan wordt het niveau en de belasting aangepast.

Word samen fit. Haal meer uit jezelf, en verdiep de band tussen jou en je hond!

De workshop duurt 30 minuten, neem voldoende beloningssnoepjes mee.
De honden zijn aangelijnd op het veld, Geen halti of anti trektuig toegestaan.
Maximaal 6 deelnemers per workshop (2 tot 2,5 uur), kosten € 35,-

KynoCompleet start met het TCM-Café!

Gezellige bijeenkomsten in kleine groepjes met interessante lezingen, kleinschalige workshops of casuïstiek op het gebied van de Chinese geneeskunde (TCM). Heerlijk om onder het genot van een kopje koffie of thee samen te sparren over allerlei onderwerpen op dit interessante vakgebied.

In juni 2020 zijn we begonnen met een workshop Shiatsu & Kruidenstempelmassage, daarna volgden al snel andere onderwerpen. Binnenkort zullen er weer nieuwe workshops/lezingen worden gepland. Workshops worden in de agenda op deze site en op Facebook gemeld.

Voorbeelden van workshops, cursussen en lezingen in het verleden:
TCM-Café: Shiatsu & Kruidenstempel
TCM-Café: Lezing (Over)Gewicht & de Vijf Elementen
TCM-Café: Reiki & Acupressuur
TCM-Café: Reiki & Acupressuur, werken met de laserpen
het TCM-Netwerk Café