Voerverrijking

Op dit moment zie je overal foto's van prachtig opgemaakte voerbakken of voerspeeltjes, een lust voor het oog! Facebook en Instagram staan er vol mee, complete kunstwerken zitten ertussen met zelfgebakken koekjes en schitterende toppings... Maar is dat nou echt nodig voor onze honden? Zijn brokjes of kvv niet meer voldoende? Zeker is dat geen probleem, alleen is af en toe iets anders wel een leuke uitdaging voor je viervoeter.

Het is altijd een aanrader om de standaardvoeding van je hond aan te vullen: met groenten of fruit, met spiervlees, noten en zaden, en ga zo maar door. Nieuwe smaken en nieuwe textuur geeft dan ook nog nieuwe prikkels aan de zintuigen. Bovendien helpt het gebruik van voerspeeltjes (matten, slowfeeders, enz.) erg goed bij honden die hun eten snel naar binnen schrokken. Ze moeten wat meer moeite doen voor hun eten, het is meteen een mentale uitdaging.

Dat maakt het gebruik van voerspeeltjes ook meteen geschikt bij honden die revalideren of die snel overprikkeld raken. Net als bij neuswerk kan de hond op deze manier spanning laten afvloeien.

En laten we eerlijk zijn....voor onszelf ziet het er ook prachtig uit en het is best leuk om te doen ;-)

*In de bak op de foto: vlees (wild zwijn), bottenbouillon, lactosevrije skyr, ghee, verse boerenkool uit de tuin, wortel, blauwe bessen, schapenvet, een zachtgekookt eitje, curcumabeestjes, en wat gedroogde lamspens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Comments

  • No comments found